Monday, October 7, 2013

Itseluottamus Jumalan varassa

"Jos olet tietoinen siitä että Jumala hyväksyy sinut, voit myös itse hyväksyä itsesi. Sinun ei silloin tarvitse eritellä itseäsi ja kaivaa näkyviin myönteisiä puoliasi. Jos rakennat itseluottamuksesi oman kelvokkuutesi ja lahjakkuutesi varaan, et koskaan voi yltää syvään itsesi myöntämiseen. Ethän tiedä, miten kauan saat pitää terveytesi, älysi ja voimasi.
Vain jos hyväksyt itsesi sen perusteella, että Jumala hyväksyy sinut, elät totuudessa, ja vain siinä voit löytää ehdottoman turvallisuuden. Kun tiedät olevasi arvokas Jumalan silmissä, sinun ei tarvitse itse löytää todisteita arvostasi.
Eikä sinun silloin myöskään tarvitse korottaa itseäsi muita vastaan. Se itsekorotuksen taipumus, joka piilee meissä jokaisessa ja jonka pohjana on turvattomuus, epävarmuus, sulaa pikkuhiljaa pois, kun opitaan lepäämään Jumalan rakkaudessa. Ei ole enää aihetta olla arka toisten mielipiteistä, jos tiedän mitä Jumala minusta ajattelee.
Sen, joka voi hyväksyä itsensä Jumalan hyväksymänä ja rakastamana ihmisenä, ei ole vaikea hyväksyä ja rakastaa toisia. Se näkyy selvästi Jeesuksen elämässä. Hän oli täydessä turvassa Isän rakkaudessa. Siksi että hän lepäsi Isän hyväksynnässä, hän ei tuntenut uhkaa kenenkään ihmisen taholta, vaan pystyi rohkeasti ja rakkautta täynnä menemään minne tahansa ja kohtaamaan kenet tahansa. Se rakkaus jota hän sai Isältä oli hänessä ehtymätön lähde, ja siitä virtasi valtaisa tulva yli maailman.
Jeesus tahtoo antaa sinulle oman elämänsä, hän tahtoo että otat vastaan hänet niin, että voit elää samaa elämää jota hän itse elää".
 

Wildrid Stinissen

No comments:

Post a Comment